måndag 9 februari 2009

Scolari sparkad från Chelsea!

Läser i Aftonbladet att Scolari har fått sparken från Chelsea. Det är galet det som händer i många klubbar just nu.

Sparka
Sparka
Sparka

Glömde de att det är 11 spelare på planen också? Eller 25 man i truppen?
Visst, tränaren har ansvar för en hel del, men allt?
Visst, det är lättare att sparka tränaren än truppen...
Tränare MÅSTE få tid på sig att åstakomma något. Allt tar tid!
MEN det som håller på att hända i England är inte bra. Folk i fel positioner har för mycket pengar och för liten kunskap om den underbara sporten Fotboll!

Chelsea låg 4:a i Premier League och var vidare i CL och vidare i FA-cupen. Det är inte jättedåliga resultat. Scolari kan inte hjälpa att Mikkel kör rattfull, att Drogba varann vecka surar och vill lämna klubben eller att Anelka alltid är och kommer att vara fotbollens problembarn. Han körde på den linjen han trodde på. Vilket en tränare måste göra.

Portsmouth sparkade den gamle Arsenal - legendaren Tony Adams. Visst, 3 segrar på 15 matcher var inte bra, men han borde fått vara kvar ett tag till. Skulle laget mot förmodan vara på väg ur ligan mot slutet av säsongen kan en förändring kanske vara ok, men inte annars. Man måste titta på spelarmaterialet också.

Och man får inte glömma att tränare har avgått för att de inte fått kontroll på vilka spelare de vill ha och inte ha. Återigen är det folk i styrelsen med pengar som har för stor makt och för lite kunskap om fotbollen. De är hotet mot tränarna och klubbarna.

Svennis fick sparken förra året av en galen Thailändare, trots att han hade levererat resultat och var omtyckt...

Det är något som luktar illa i styrelserummen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar